Helpdesk 0886 377 277 / contact@happycheck.nl

Ma - Zo 14:00 - 18:00
Helpdesk 0886 377 277

contact@happycheck.nl

Bijlmerdreef 434C, Amsterdam

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij stuur deze dan naar info@happycheck.nl

Wat is COVID-19?

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

De ziekteverschijnselen van COVID-19

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:
• Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
• Hoesten
• Benauwdheid
• Verhoging of koorts
• Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping

Incubatietijd

De periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je klachten krijgt heet incubatietijd. Als je besmet raakt met het coronavirus duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt. De incubatietijd van het coronavirus ligt tussen de 2 en 14 dagen. Uit het bron- en contactonderzoek blijkt dat bij 99% van de contacten die klachten krijgt, dit gebeurt binnen 10 dagen na het laatste contact. Dit is de reden dat per 19 augustus 2020 de quarantainetijd is verkort tot 10 dagen.

Wat moet je doen bij klachten?

-Heb je milde klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? En/of heb je plotseling verlies van reuk of smaak? Laat je testen en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Doe geen boodschappen en ontvang geen bezoek. Laat anderen boodschappen doen of laat ze bezorgen, zorg dat een ander de hond uitlaat. Voor huisgenoten zonder klachten gelden de basisregels die voor iedereen in Nederland gelden.

– Heb je koorts (38 graden Celsius of hoger) en/of benauwdheid? En heb je huisgenoten? Ook zij blijven thuis als je naast milde coronaklachten ook last hebt van koorts of benauwdheid. Lees meer hierover over rijksoverheid.nl

– Als de uitslag van de test negatief is, dan had je op het moment dat je getest werd geen infectie met het nieuwe coronavirus. Je hoeft niet meer thuis te blijven en mag weer doen wat je normaal ook zou doen (bijv. werken of naar school). (Dit geldt niet als je binnen moest blijven omdat je contact bent van een COVID-19-patiënt. In dat geval blijf je de resterende dagen van de quarantaineperiode van 10 dagen thuis.) Blijf je wel aan de regels houden die voor iedereen in Nederland gelden: houd 1,5 meter afstand van mensen die niet bij je in huis wonen, was regelmatig je handen en hoest en nies in je elleboog.
Krijg je nieuwe klachten die kunnen passen bij infectie met het nieuwe coronavirus, of zijn je klachten verergerd nadat je getest bent? Blijf dan thuis en bel opnieuw naar het landelijke afsprakennummer coronatest via 0800- 1202. Neem bij ernstige klachten telefonisch contact op met de huisarts of huisartsenpost.

Hoe werkt de sneltest?

Ik ben positief getest

  • Informeer uw huisarts
  • Blijf thuis, ontvang geen bezoek – huisgenoten blijven ook thuis
  • U mag niet naar buiten, naar school, de winkel of naar het werk.
  • U mag in uw tuin of op uw balkon zitten.
  • Er mag niemand bij u op bezoek komen, behalve voor medische zaken (bijvoorbeeld huisarts, GGD).
  • Alleen de mensen die bij u wonen, mogen samen met u in huis zijn.
  • Heeft u medische hulp nodig? Ga dan niet naar de huisarts of het ziekenhuis. Neem eerst telefonisch contact op met uw arts. Geef daarbij aan dat u in isolatie zit voor COVID-19.
  • Ook uw huisgenoten mogen geen bezoek krijgen. Meer informatie voor huisgenoten van positief geteste COVID-19-patiënten.
  • U mag weer uit isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 7 dagen geleden is dat u ziek werd. Heeft u ook een afweerstoornis? Bespreek dit dan met de GGD. Dan mag u pas uit de isolatie als u 24 uur geen klachten meer heeft die passen bij COVID-19 én het minimaal 14 dagen geleden is dat u ziek werd. Als u weer uit isolatie gaat en u weer naar buiten mag, volg dan de algemene adviezen op. De adviezen die op dit moment gelden in Nederland over naar school gaan, werken, etc. staan op Rijksoverheid.nl.

Ik ben negatief getest

In dit geval is negatief goed te noemen. Negatief betekent dat er bij u geen COVID-19 besmetting is aangetroffen. Het blijft wel belangrijk dat u nog steeds alle voorzorgsmaatregelen die worden gedeeld door de overheid opvolgt. Enkel door het opvolgen van de maatregelen is de kans om alsnog besmet te raken uitermate klein. Draag daarom waar het voorgeschreven is de nodig momenten beschermende middelen.

Vragen over de testafname

Waar wordt de test afgenomen?
Op een van onze testlocaties.
Dat is een professionele testlocatie die wij in samenwerking met o.a. BIG geregistreerde huisartsen en verpleegkundigen hebben neergezet. Onze medewerkers nemen hier testen af.

Moet ik van tevoren reserveren voor een test?
Ja, wij willen graag de wachttijd op onze afnamelocaties voor iedereen zo kort mogelijk houden. Tijdens het aanmelden van de test is het mogelijk om een datum en tijdstip te selecteren. Als u niet van tevoren reserveert kan er soms ook nog een test worden afgenomen, afhankelijk van de drukte op dat moment. U moet dan wel rekening houden met een toeslag in de kosten.

Waar moet ik rekening mee houden als ik de test ga doen?
Vanaf ten minste 15 minuten vóór het afnemen van een monster voor uw Test mag u niets consumeren (eten of drinken) en evenmin roken of medicatie of enig ander middel gebruiken.

Hoe wordt de COVID- 19 speekseltest afgenomen?
Dit is meest prettige COVID-19 test. Immers zonder een wattenstaaf in mond of neus! Wij hebben alleen een milliliter speeksel nodig. Deze wordt door ons partner laboratorium getest en u krijgt de uitslag dezelfde dag.

Hoe wordt de COVID-19 PCR test afgenomen?
Testmateriaal wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus en mond afgenomen. De testafname inclusief administratieve verwerking duurt ongeveer 5 minuten per persoon.

Hoe wordt de COVID-19 sneltest afgenomen?
Testmateriaal wordt met behulp van een wattenstaafje via de neus afgenomen. De testafname inclusief administratieve verwerking duurt ongeveer 5 minuten per persoon.

logo-happycheck_footer.png

HappyCheck
Bijlmerdreef 434C
1102 AC, Amsterdam
Helpdesk 0886 377 277
KvK nummer 64377237
contact@happycheck.nl

Openingstijden

Maandag 14:00 -18:00
Dinsdag 14:00 -18:00
Woensdag 14:00 -18:00
Donderdag 14:00 -18:00
Vrijdag 14:00 -18:00
Zaterdag 14:00 -18:00
Zondag 14:00 -18:00

Search